Peaminister Ratas: Eesti riigi lugu ei saa kunagi valmis

Aug 20

Peaminister Jüri Ratas sõnas iseseisvuse taastamise 26. aastapäeval peetud kõnes, et meie riigi lugu ei ole kaugeltki valmis. Ratas rõhutas, et kuni peame Eesti vabadust kõige kallimaks, loome iga hoolest kantud otsusega endale parema tuleviku. 

Peaministri sõnul on kogu Eesti riik ja rahvas alati tänulikud 69-le Ülemnõukogu saadikule, kes ei kartnud 20. augustil 1991 enda saatuse pärast, vaid vaatasid kaugemale - Vaba Eesti suunas. „Eesti ajalugu näitab korduvalt, kui tähtis on väiksearvulisel rahval tunda ära õige hetk, see erakordne võimalus, mis hiljem edu toob. Ka uued põlvkonnad peavad mõistma, et olulised sündmused ja kaalukad otsused ei ole lõppenud ega oota meid kuskil kaugel. Me teeme ajalugu iga päev,“ lausus Ratas ning lisas, et meie teod ja sõnad peavad sellele teadmisele toetuma, sest „ajaloolisi murranguid ei saada alati Ülo Nugise selge hääl ja vali haamrilöök.“

Kõneldes ajalooliste otsuste meenutamisest, sõnas peaminister, et seisame täna meenutatavast inimpõlve kaugusel. Vabas Eesti on sellest ajast saati üles kasvanud kümneid tuhandeid lapsi, kes teavad toimunust vaid lugude põhjal. „Kõikjal meie ümber, terves ühiskonnas püüavad uued põlvkonnad praegu enam kui kahe kümnendi taha jäänud pöördelist aega enda jaoks mõtestada. Mis viis meie iseseisvuse taastamiseni ja kuidas me seda järgnenud ajal põlistasime? Ma loodan südamest, et suudame neile näidata, mida me toona mõtlesime ja tundsime.“

Peaminister Ratas rõhutas oma kõnes, et Eesti saatus ei ole ette kirjutatud, meie lugu ei ole veel kaugeltki valmis. „Tõsi, vahel meie looming variseb, kuid sellest pole midagi. Niikaua, kui me Eesti vabadust kalliks peame, loome iga hoolest kantud otsusega endale parema tuleviku,“ lisas ta. Rääkides peagi sajandat juubelit tähistava vabariigi arengust, pidas peaminister oluliseks toonitada kõigi Eesti valitsusjuhtide panust meie riigi sellesse. „Olen veendunud, et iga meie valitsus on aidanud ehitada tugevamat Eestit ja teinud seda parimate kavatsustega. Seetõttu tuleb meil hoiduda pidevast vastandamisest ning oma inimeste õigeteks ja valedeks lahterdamisest.“ „Riigikogu ja valitsus ei tee lihtsalt „poliitikat“, vaid meie kohus on luua Eestimaa inimestele parem elu. Meie majandus ei kasva selleks, et ronida tabelite tippu, vaid tema viljad peavad jõudma iga inimeseni. Meie kultuur ei õitse õitsemise enda pärast, vaid ta teeb meid suureks. Sellist Eestit me tahame. Kui me kõike seda oskame silmas pidada, siis sellise Eesti me ka saame,“ lõpetas Ratas.

Peaministri kõne täismahus: https://www.valitsus.ee/et/uudised/peaminister-ratase-kone-20-augusti-klubi-koosolekul

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela