Peaminister Ratas arutas USA esindajatekoja väliskomisjoni esimehega julgeolekuolukorda Euroopas ja liitlasvägede kohalolu Eestis

Aug 10

Peaminister Jüri Ratas kohtus eile USA esindajatekoja väliskomisjoni esimehe Edward Royce’ga, et arutada julgeolekuolukorda Euroopas, Eesti Euroopa Liidu eesistumise võtmeteemasid ning Eesti äri- ja kaubandussuhteid Ameerika Ühendriikidega. 

Peaminister Ratas tänas USA-d märkimisväärse panuse eest Balti regiooni julgeolekusse ning kinnitas, et Eesti valitsus hoiab jätkuvalt kaitsekulutused kokku lepitud tasemel, ehk vähemalt 2% SKP-st. „Meie jaoks on oluline, et kui eeldame oma liitlastelt abi, siis anname ka oma panuse ja täidame üheskoos seatud eesmärke“, sõnas Ratas. Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumisest rääkides rõhutas peaminister, et turvaline ja kaitstud Euroopa on üks meie eesistumise võtmeteemadest ning lisas, et eesistujariigina soovib Eesti tugevaid suhteid Euroopa Liidu ja USA vahel. „Lisaks sellele on üks meie selge eesmärk parandada ühendusi Euroopa Liidu ja idapartnerlusriikide vahel. Turvaline ja stabiilne naabrus on kindlasti kasuks tervele Euroopale ja see on koht, kus Eestil ja USA-l on hea võimalus koostööd teha“, ütles Ratas.

Kohtumisel arutati ka Eesti ja USA kaubandussuhete hoogustamist ja koostööd küberjulgeoleku valdkonnas. Lisaks sellele tutvustas peaminister Ratas Eesti e-riigi teenuseid. „Eestlased on harjunud kasutama erinevaid e-teenuseid ja usaldavad meie ülesehitatud e-riiki. Usalduse säilitamiseks peab digitaalne keskkond olema turvaline ja seepärast on Eesti riik ka küberturvalisusesse tugevalt panustanud, et võimalikke ohte pidevalt ennetada. Selles valdkonnas on meil kindlasti potentsiaali tihedamaks koostööks“ lisas peaminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela