Simson liikluskomisjonis: ükski liiklusrikkumine ei peaks politsei ressursipuuduse tõttu tähelepanuta jääma

Jul 31

Majandusministeeriumis 26. juulil kogunenud liikluskomisjon arutas võimalusi anda väiksemate liiklusrikkumiste menetlemise õigus lisaks politseile ka omavalitsustele endile. Komisjon kuulas ära Tallinna Transpordiameti nägemuse omavalitsuse territooriumil automaatse liiklusjärelevalve teostamise ja menetlemise osas õiguste laiendamiseks. 

„Eesti liikluskultuuri ja seeläbi ka liiklusohutust mõjutavad suuresti just väiksemad liiklusrikkumised, mis märkamata jätmisel süvendavad karistamatuse tunnet. Komisjoni liikme Indrek Sirki tabavaid sõnu laenates ei ole mõistlik panna „püstoliga politseinikku“ iga keelumärki valvama või kollase tulega ristmikule sõitjaid otsima. Tallinna Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa kinnitusel on Tallinna linnal selliste liiklusrikkumistega tegelemiseks sisuline ja tehniline valmisolek olemas,“ märkis liikluskomisjoni juht, majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Tehniliste lahenduste all pidas minister silmas ennekõike automaatset kontrolli, mis aitaks panna piiri sagedasematele rikkumistele, eesotsas keelava fooritulega ristmikule sõitmisele ning ühistranspordiraja väärkasutamisele. „Leppisime kokku, et täpsema nägemuse koos vajalike ettepanekutega nii seadusemuudatuste kui ametkondade vahelise koostöö osas esitab Tallinna Transpordiamet MKM-ile edasiseks analüüsimiseks.“

Majanduskomisjon kuulas ära ka Maanteeameti poolt tehtud ülevaate liiklusolukorrast ning Siseministeeriumi ettepaneku rakendada kiirmenetluse põhimõtteid liiklusjärelevalves. Lepiti kokku, et Siseministeerium esitab väärteomenetluse seadustiku ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu teistele ministeeriumitele kooskõlastuseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela