Ratas: Eesti ja Horvaatia on pühendunud e-Tervise arendamisele Euroopas

Jul 26

Peaminister Jüri Ratas avaldas eile Zagrebis Horvaatia kolleegi Andrej Plenkovićiga kohtudes heameelt, et Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise plaane tutvustavad töövisiidid võtsid kokku kohtumised Horvaatias, kus on elav huvi Euroopa digiarengu vastu. 

„Üks meie eesistumise eesmärke on Euroopas jõudsalt edasi liikuda e-Tervisega ehk terviseandmete digitaliseerimisega. 

Horvaatia ja Eesti koostöö terviseandmete vahetamise alustamiseks on sellel aastal eriti hästi sujunud. Lisaks on Horvaatia väga huvitatud digiretsepti kasutusele võtmisest Euroopa Liidus. See on väga konkreetne näide, kuidas digilahendused võivad muuta inimeste elu mugavamaks ja riigi töö tõhusamaks,“ ütles peaminister Ratas.

Ratas ootab Plenkovići nagu teisigi Euroopa Liidu liidreid 29. septembril Tallinnasse digitippkohtumisele, mis keskendub e-riigi teenustele, majanduse ja ühiskonna digiarengule ning küberruumi turvalisusele ja usaldusväärsusele.

„Olen eesistumise eel ja alguses ära kuulanud 27 liikmesriigi arvamused, ettepanekud ja mured rändekriisist Brexitini. Kõik need teemad on olulised ja mõistetavalt vajavad Euroopa Liidu riikide ühiseid pingutusi lahendusteks. Siiski ootavad inimesed ka inspiratsiooni ja visioone. Seda soovimegi septembri lõpul Tallinnas pakkuda – heidame pilgu tulevikku ning arutame, kuidas säilitada maailmas Euroopa juhtrolli digitaalses majanduses, tööstustes ja riigi e-teenustes,“ märkis peaminister Ratas.

Lisaks digiteemadele arutasid Ratas ja Plenković Euroopa Liidu julgeoleku- ja kaitsepoliitikat, liidu laienemise väljavaateid, olukorda Lääne-Balkani piirkonnas, energeetikat ja kliimat puudutavaid küsimusi ning rändekriisi ohjamise võimalusi. Peaminister tõdes pärast kohtumist, et Eesti ja Horvaatia huvid Euroopa Liidus on sarnased: konkurentsivõime, digitaalne ühisturg, turvaline ja kaitstud Euroopa.

Eile pärastlõunal kohtus peaminister Ratas Zagrebis ka Horvaatia parlamendi esimehe Gordan Jandrokovićiga, kellega arutati lisaks eesistumise võtmeteemadele ka Eesti ja Horvaatia suhteid.

„Eestimaalased tunnevad eelkõige Horvaatia kaunist päiksepaistelist rannikut ja ajaloolisi kultuurimälestisi. Seda kinnitab ka statistika – viimase nelja aasta jooksul on igal aastal Eestist Horvaatiasse reisivate turistide arv suurenenud 20-25 protsenti. Pärast mullust Eesti riigivisiiti Horvaatiasse on siiski tihenenud ka ettevõtete ärisidemed,“ ütles Ratas lisades, et paljud ärivõimalused ootavad siiani avastamist.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela