Viljandi eakad sooviks tänapäevast sotsiaalkeskust ja tasuta bussisõitu

Jul 04

Viljandi Maakonna Pensionäride Ühendust vaid osade ruumide kasutamise võimalus Sakala keskuses ei rahulda ning nad leiavad, et vaja oleks hoonet, kus saavad käia kõik Viljandi seeniorid. Kohtumisel Riigikogu liikme Helmut Hallemaaga andsid ühenduse esimees Hillar Saare ja aseesimees Jaan Vuntus üle pöördumise, kus märgitakse, et praegused Viljandi päevakeskuse ruumid Sakala keskuses pole pensionäridele huvitegevuseks ja kooskäimiseks piisavad ning vaja oleks rohkem pinda.

 „Praegu kohtutakse neljas erinevas kohas ning igal pool on ka üüri maksmise probleem. Koosviibitavates paikades puuduvad samuti igasugused sotsiaalteenuste võimalused, näiteks toitlustamine või juuksur, mille kasutamine võiks toimuda väikese tasu eest,“ leidsid pensionärid. Viljandi Linnavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni liige, riigikogulane Helmut Hallemaa sõnas, et tema arvates peaks Eesti suuruselt kuuendas linnas olema iseseisev sotsiaalkeskus, mis pakuks ka erinevaid teenuseid eakatele tavapärasest soodsamalt. „Sakala keskuses on küll ilus ja väga toredate töötajatega päevakeskus, kuid see pole siiski päris oma ega rahulda eakamate viljandlaste kõiki vajadusi. Linn vajab korralikku, tänapäevast ja kaasaegset sotsiaalkeskust, kus võiksid kodu leida nii kõik pensionäride organisatsioonid, huviringid kui ka puuetega inimeste nõukoda,“ leidis Hallemaa.

Kohtumisel tõdesid pensionäride ühenduse liikmed, et Viljandis tuleks taastada ka pensionäridele vanuses 65+ tasuta sõidu õigus linnaliinidel täies mahus. Viljandis tasuta ühistranspordi eest aastaid seisnud poliitik Helmut Hallemaa sõnas, et on vastava ettepaneku teinud Keskerakonna poolt juba aastal 2013 ja taastamiseks aastal 2016 ning loodetavasti saab linn pensionäridele ses küsimuses siiski peatselt vastu tulla. „Tasuta bussisõiduõiguse andmine on mõistlik ja vajalik ka koolilastele. Tegelikult on vajalik ja reaalne tasuta bussisõit kõigile viljandlastele ja ka Viljandi maakonna inimestele. Tulevikus peaks viimast maakonnakeskuses korraldama ja ka rahastama linn koostöös kolme uue vallaga, eeskätt muidugi lähimate naabrite, Viljandi vallaga,“ märkis Hallemaa.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela