Vitsut: mida tähendab Vabaerakonna meelest venemeelsus?

Jun 30

Riigikogu Euroopa asjade komisjoni esimees Toomas Vitsut sõnas Vabaerakonna eilse avalduse peale, et võib-olla peab Vabaerakond venemeelsuseks kõigi ühiskonnagruppide eest seismist. 

Vitsut sõnas, et süüdistused Kremli-meelsuses on vananenud Keskerakonnaga hirmutamise nipp, millel hakkab aur otsa saama. „Keskerakond juhib peaministrierakonnana riiki, mis juba homme on Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja. Oleme pühendunud Euroopa Liidu ja NATO liige. Paraku teevad senisele välispoliitilisele suunale karuteene opositsioonierakondade jätkuvalt mõtlematu sõnademäng venemeelsuse ja Kremliga, mis sisepoliitiliste punktide nimel ohverdab meie riigi usaldatavust piiri taga,“ ütles komisjoni esimees.

Ta lisas, et opositsioonile on süüdistuseks nii-öelda ainest andnud nii Eesti Vabariik 100 tähistamine Peterburis kui ka Moskvas logistikamessil osalemine, kus alati kohal näiteks meie naabrid Lätist ja Soomest, aga ka Saksamaalt ja mujaltki. „Sellistele põhjustele või külmutatud paberile tuginedes, on jutud mingisugusest venemeelsusest täiesti arusaamatud ning mõjuvad pigem halva naljana,“ tõdes Vitsut. See aga, kes erakonda kuulub või mitte, on erakonna siseasi ning seda kellelgi teisel dikteerida ei lubata. „Keskerakond ei tuleks seadma Vabaerakonnale tingimust, et neil võiks näiteks viimaks konkreetne maailmavaade tekkida, et riigijuhtimises osaleda,“ ütles Vitsut.

Ta sõnas, et paraku on Vabaerakond läinud Reformierakonna tuules, püüdes vastanduda Keskerakonnaga ning erakonna eesmärkidega ühendada eri kogukondi Eestis. „Keskerakond on erakond, mille pea 15000 eri rahvusest liiget tahavad tugevat, edukat ja inimesi hoidvat riiki. Seda saab koostöö, mitte vastandumise ja konfliktide otsimisega,“ leidis Vitsut.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela