ELi energeetikaministrid leppisid kokku säästmise eesmärkides

Jun 27

Euroopa Liidu energeetikaministrid leppisid esmaspäeval Luksemburgis kokku energia säästmise eesmärkides, mille kohaselt tuleb 2030. aastaks vähendada energia tarbimist Euroopa Liidus 30 protsenti. 

„See on energeetikaministrite jaoks suur töövõit ja seatud eesmärgid on kooskõlas ka Pariisi kliimaleppega,“ ütles kohtumise järel Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Energiatõhususe eesmärgi seadmisel tuleb arvestada Euroopa Liidu kliima- ja energiapoliitika peamist sihti – Euroopa Liidu kasvuhoonegaaside koguheite vähendamine 2030. aastaks 40% võrreldes 1990. aasta tasemega. Ministrid jõudsid kokkuleppele ka hoonete energiatõhusamaks muutmises.

Selle üheks olulisemaks muudatuseks on, et uutes ja olemasolevates suures mahus rekonstrueeritavates hoonetes rajatakse elektrisõidukite laadimispunktid. „Pikaajalised investeeringud elamufondi aitavad vähendada inimeste energiaarveid,“ kommenteeris Simson. Ministrid kuulasid ära ka Euroopa Komisjoni ettepaneku alustada läbirääkimisi Nord Stream 2 ehituse üle. „Eesti näeb, et Nord Stream 2 puhul on vajalik Euroopa energialiidu põhimõtete järgimine, milleks on mitmekesistada gaasi tarneallikaid ja –marsruute,“ ütles Simson. „Samuti peaksid liikmesriigid leidma ühise lahenduse, kuidas sarnaseid projekte tulevikus käsitleda,“ lisas ta.

Simson kohtus Luksemburgis ka Hispaania energeetikaministri Álvaro Nadaliga, kellega arutati energiaühenduste mitmekesistamise teemal Euroopa Liidus. Lisaks andis minister oma kolleegidele teistest liikmesriikidest ülevaate Eesti eesistumise prioriteetidest.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela