Peaminister läheb töövisiidile Luksemburgi ja Hollandisse ning osaleb Euroopa Ülemkogul

Jun 20

Peaminister Jüri Ratas läheb täna töövisiidile Luksemburgi, kus on plaanis kohtumine Luksemburgi peaministri, suurhertsogi ja parlamendi liikmetega, samuti külastab peaminister Euroopa Kontrollikoda ning andmekeskust. 

Eesti ja Luksemburgi peaministrid allkirjastavad lepingu Eesti andmesaatkonna loomiseks Luksemburgi. Teisipäeval, 21. juunil suundub peaminister Ratas Haagi, kus toimub Põhjala ning Balti- ja Beneluxi riikide peaministrite kohtumine, mille eesmärgiks on tihendada regioonide ja riikide vahelist koostööd. Ratas kohtub sündmuse eel kahepoolselt ka Belgia ja Hollandi peaministritega. Neljapäeval, 22. juunil algab Brüsselis kahepäevane Euroopa Ülemkogu kohtumine.

Ülemkogu teemadeks on ränne, julgeolek ja kaitse, Pariisi kliimalepe, digitaalne Euroopa ning majandus, kus on arutelu all nii ühtne turg ja väliskaubandus. EL27 vormis kohtuv Euroopa Ülemkogu vaatab läbi viimased arengud seoses läbirääkimistega pärast Ühendkuningriigilt ELi lepingu artikli 50 kohase teate saamist. Sel kohtumisel on plaanis kiita heaks menetluskord praegu Ühendkuningriigis asuvate ELi ametite ümberpaigutamiseks.

Peaminister naaseb Eestisse reede õhtul.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela