Kadri Simson: OECD prognoos annab valitsusele kindlustunde, et aetakse õiget majanduspoliitikat

Jun 12

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul annab Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) prognoos Eesti majanduskasvu kiirenemise osas valitsusele kindlustunde, et tehtavad maksumuudatused on vajalikud ning nendega tuleb edasi liikuda. 

Majandusministri sõnul on mullu novembris loodud valitsuse eesmärgiks olnud algusest peale majanduskasvu kiirendamine ning madalama ning keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute suurendamine. „Eesti majandus on kasvuteel ning OECD hinnangul on tegemist jätkuva trendiga. Nende poolt avaldatud majanduse ülevaade toetab valitsuse seniseid samme eesotsas tulumaksuvaba miinimumi suure tõusuga. Valitsus on korduvalt öelnud, et maksuvaba miinimumi 500 euroni tõstmine suurendab inimeste heaolu, kuid panustab läbi inimeste paremast toimetulekust tuleneva sisetarbimise kasvu ka selgelt meie majandusse tagasi. Kasvav eratarbimine annab aga suurema kindlustunde ka meie ettevõtjatele. Leian, et seesugune samm tulnuks ammu ellu viia ja on positiivne näha, et ka OECD jagab valitsuse seisukohta,“ rääkis Kadri Simson.

Minister lisas, et näiteks IMF on juba 2009. aastast soovitanud Eestil oluliselt tulumaksuvaba miinimumi suurendada. Lisaks maksuvaba miinimumi reformile, on ka eelarvetasakaalu paindlikumaks muutmine ning valitsuse valmisolek panustada senisest enam taristuinvesteeringutesse saanud OECD-lt positiivse tagasiside. „Täiendav taristuinvesteeringute programm aitab ellu viia projekte, mis on pikalt tegemist oodanud. Eesti majandus on viimaste näitajate põhjal pikaaegsest paigalseisust välja saanud ning olen arvamusel, et täiendavad investeeringud aitavad majanduskasvu järjepidevalt positiivsena hoida. Me näeme, et Eesti on õigel rajal. Nüüd tuleb valitud kursil edasi liikuda ning OECD tunnustus tuleb siinkohal kindlasti kasuks,“ lõpetas majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Eesti majanduskasv kiirenes aasta esimeses kvartalis 4,4 protsendini, millest suuremat majanduskasvu nägi Eesti viimati 2012. aastal. OECD prognoosib Eesti majanduskasvuks tänavu 2,6 protsenti, mis kiireneb nende hinnangul järgmisel aastal 3,1 protsendini.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela