Reps: tasuta toit lasteaias on Tallinnal samm õiges suunas

Jun 11

Haridus- ja teadusminister, Keskerakonna aseesimees Mailis Reps tunnustab Tallinna initsiatiivi lasteaia toitlustuse rahastamisel, sest see samm on paljudele peredele rahaliselt suureks abiks. Mailis Repsi sõnul on Tallinna eeskuju lasteaia toitlustuse rahastamisel igati positiivne. 

Ta selgitas, et praegu eraldatakse kohalikele omavalitsustele toetust koolilõuna pakkumiseks ning selle toetus kasvab uuel aastal omavalitsustele 1 euroni päevas ehk 175 euroni aastas õpilase kohta. „Lasteaias on toidukulud lapsevanema kanda, ent kohalik omavalitsus võib otsustada nad osaliselt või täielikult toidukulu tasumisest vabastada. Tallinna linnavalitsuse otsus jätab peredele lasteaiatoidule kuluva raha, mis on keskmiselt 35 eurot kuus lapse kohta ja see on väga oluline kokkuhoid paljudele peredele,“ leidis Reps.

Repsi sõnul on Keskerakonna hariduspoliitika üks võtmesõnu olnud võrdsete võimaluste tagamine ning tasuta toidukord koolis või lasteaias on kindlasti oluline osa sellest. „2005. aastal alustasime tasuta koolitoidu võimaldamist põhikoolis, tänaseks on tasuta koolitoit ka gümnaasiumis,“ sõnas ta. „Tänase valitsuse üks olulisi prioriteete on tagada lastele võrdsed võimalused ning toetada enam lastega peresid. Lasteaedades tasuta toidu tagamine on Tallinna linn poolt igati positiivne samm samas suunas,“ sõnas Reps.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ja abilinnapea Mihhail Kõlvart ütlesid täna ühisavalduses, et alates 1. septembrist soovib Tallinna linn pakkuda kõigile Tallinna lasteaialastele tasuta toitlustamist, võimaldades lapsevanematel iga-aastaselt sadades eurodes kokkuhoidu. Tallinna linnavalitsuse eesmärk on eraldada lasteaedadele 1,5 miljonit eurot toetust, millega saaks pakkuda lasteaedades kõiki toidukordi tasuta kuni käesoleva aasta lõpuni.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela