Aab: uue liidu teke annab omavalitsustele kaalu juurde

Jun 09

Täna otsustasid Eesti Linnade Liit (ELL) ja Eesti Maaomavalitsuste Liit (EMOL) ühineda. Tulevase riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul muutub omavalitsuste esindamine ja nende huvide kaitsmine riiklikul tasandil uue organisatsiooni tekkides tugevamaks. 

Kaks aastat Linnade Liidu tegevdirektorina töötanud Aab sõnas, et liit on oma pika ajaloo jooksul kaitsnud omavalitsuste õigusi ning olnud vajadusel häälekalt vastu ka mitmele omavalitsusi puudutavale seadusele, mis Riigikogulaste lauale jõudnud. „Oma õiguste kaitsel on koostöö ja mitu häält kindlasti efektiivsem kui läbirääkimistel oma argumente üksi kaitsta,“ sõnas Aab. Ta lisas, et kindlasti saab praeguste oluliste reformide käigus liit olema valitsusele oluliseks partneriks ja abiliseks. „Eesmärk on nii riigi keskvalitsusel kui ka omavalitsustel sama - parem elukeskkond ja paremad võimalused kõigile eestimaalastele olenemata elukohast,“ ütles ta.

Liitude ühinemine on peatse riigihalduse ministri sõnul loogiline samm, sest haldusreformi valguses, kus omavalitsuste arv tunduvalt väheneb, ei täida kaks liitu enam oma eesmärki. „Eestimaa linnade ja valdade ühinemine ühishuve kaitsvaks organisatsiooniks on kindlasti tervitatav ning kutsun ka omalt poolt kohalikke omavalitsusi organisatsiooniga liituma,“ ütles Aab ja lisas, et Linnade Liidu tegevdirektorina pidas ta juba tollal läbirääkimisi ühe üleriigilise liidu moodustamiseks. „Mul on hea meel, et ühinemisprotsess on lõpule jõudmas. Ühe liidu moodustamine võttis Eestis 25 aastat, Soomes võttis see aega 100 aastat,“ lõpetas ta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela