Sarapuu: majanduskasv jätab opositsiooni kriitika sisuta ja ebausutavaks

Jun 08

Rahanduskomisjoni liige Kersti Sarapuu sõnas, et OECD äsja avaldatud majanduse ülevaade toetab valitsuse otsuseid tõsta tulumaksuvaba miinimumi ning eelarvetasakaalu paindlikumaks muutmist. 

Sarapuu sõnas, et tulumaksuvaba miinimumi tõus 500 euroni kuus on ära märgitud ka OECD raportis, mis prognoosib Eesti majanduskasvuks tänavu 2,6% ning kiirenemist järgmisel aastal 3,1%-ni. "Organisatsioon rõhutab, et majanduskasvu oluliseks osaks saab olema tulumaksuvaba miinimumi tõus, mis tõstab inimeste ostujõudu," ütles riigikogulane, et sisetarbimine kasvab ning seejuures tugevneb ka kindlustunne Eestis tegutsevatel ettevõtjatel.

Majanduskasvu aitavad tõusuteele viia ka planeeritavad avaliku sektori investeeringud. Sarapuu kinnitas, et valitsuse kindel seisukoht on, et tuleviku heaks tuleb mõistlikult investeerida ning selleks on võimalik järgneval kahel aastal kasutada varasemate perioodide ülejääke 0,5% ulatuses SKPst. "Ka OECD kinnitab, et senise range eelarvereegli muutmine paindlikumaks oli õige otsus, arvestades investeerimisvajadusi ning riigi rahanduse hetkeseisu," lisas Sarapuu.

Ta sõnas, et esimese kvartali 4,4%-line majanduskasv ja OECD raport annavad kindlustunnet, et riigi majanduspoliitika on vastupidiselt opositsioonipoliitikute kriitikale õigel rajal. "Kui järgmisel aastal jõuavad valitsuse praegused otsused konkreetselt inimesteni tulumaksuvaba miinimumi või ka lühemate ravijärjekordade näol, muutub ka praeguste otsuste vajalikkus selgemaks. Võib muidugi eeldada, et koos majanduskasvuga kasvab ka opositsiooni kriitika, kuid siis kaob nende sõnadel sisu ning see muutub ebausutavaks," lõpetas Sarapuu.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela