Keskerakond kinnitas ministrikandidaadiks Jaak Aabi

Jun 06

Täna kogunes Keskerakonna juhatus ja Riigikogu Keskerakonna fraktsioon, et arutada erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekut kinnitada riigihalduse ministri kandidaadiks erakonna peasekretär Jaak Aab. Erakonna esimees Jüri Ratas sõnas juhatuse koosolekul, et Jaak Aab omab suurt kogemust omavalitsustöös ja poliitikas ning on valdkonna keerulisust silmas pidades riigihalduse ministrina kõige tugevam valik. 

„Jaak Aab on väga selgelt omavalitsusvaldkonna asjatundja, samuti on tal oluline kogemus Riigikogu liikme ning endise sotsiaalministrina. Riigihalduse ministri ametit toetab kindlasti ka varasem töökogemus Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina,“ rääkis Ratas. Keskerakonna esimees lisas, et erakonna peasekretäri ametikohale minister jääda ei saa ning uue peasekretäri nimetamist arutatakse esmaspäeval, 12. juunil juhatuse korralisel koosolekul.

Jaak Aab sõnas, et tema „jah“-sõna ei tulnud kerge südamega, sest antud valdkond nõuab raskeid otsuseid, tugevat tööd ja pühendumist, kuid ta on valmis ministriameti vastutuseks. „Keskerakond on alati rõhutanud tugevate omavalitsuste tähtsust. Valitsus on otsustanud anda omavalitsustele rohkem rahalisi vahendeid, otsustusõigust ja ülesandeid ning just sellest lähtun ka edasisel tegevusel,“ rõhutas Aab. Jaak Aab on töötanud Võhma linnapeana ning Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina. Aastatel 2005-2007 oli Jaak Aab Eesti Vabariigi sotsiaalminister ning 2007-2011 Riigikogu liige.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela