Novikov: vene auditooriumile räägib ka Helme vene keeles

Jun 05

Riigikogu liige Andrei Novikov sõnas, et EKRE päring maaeluministrile venekeelse pressiteate kohta oli kummaline, sest vene meediaga suhtleb Mart Helme ka ise vene keeles. Novikov ütles, et tema arvates on EKRE sõdimine ühe ministeeriumi venekeelse pressiteatega kummaline, sest oma sõnumi edastamine ka venekeelses infoväljas ei ole ebatavaline.

 „Kui meil on venekeelne rahvusringhääling, Delfi, Postimees ja neil on lugejaid-vaatajaid, siis on mõistlik ja vajalik, et oma sõnumit soovitatakse ka neile edastada. See, et pressiteade oleks võimalikult kasutamisvalmis, on täiesti tavapärane kommunikatsioonipraktika ega näita suhtumist ajakirjanike keeleoskusesse või midagi muud, nagu arvavad Helmed,“ rääkis riigikogulane.

Ta tõdes, et EKRE esimees Mart Helme on küll üks arupärimise allakirjutanu, kuid ta ei mäleta, et venekeelses meediaruumis räägib ta ise vene keeles. „Eeldan, et Mart Helme ei räägi ETV plussis vene keeles varjatud kakskeelsuse sisseviimiseks, vaid selleks, et oma sõnumit paremini edastada ka selle kanali vaatajate seas,“ ütles Novikov ning lisas, et EKRE arupärimine polegi tegelikult midagi muud, kui vastandamise kasutamine kohalikeks valimisteks, sest sisu arupärimisel puudus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela