Ratas: pingutame eesistujana, et hoida EL27 ühtsena läbirääkimisetel Ühendkungingriigiga

Jun 02

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Brexiti pealäbirääkija Michel Barnier’ga, kes külastab Euroopa Liidu pealinnu, et selgitada läbirääkimiste kulgemist ja hetkeseisu.

 „Eesti toetab täielikult Euroopa Komisjoni ja Barnier’d Artikkel 50 läbirääkimistel Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumisel,“ kinnitas peaminister Ratas. „Eesti põhiline roll Euroopa Liidu Nõukogu eesistujana aasta teises pooles on hoida Euroopa Liit ühtse ja tegutsemisvõimelisena,“ ütles Ratas. „Ühendkuningriigi lahkumisläbirääkimiste juhtroll on Euroopa Komisjonil, kellega teeme eesistujana igakülgset koostööd.“

Peaministri sõnul on Euroopa Liit silmitsi mitmete väljakutsetega samal ajal kui liikmesriigid pingutavad igapäevaselt, et juba kokku lepitud tegevused oleks ellu viidud. „On oluline, et Brexiti läbirääkimised ei halvaks Euroopa Liidu teovõimet teistes valdkondades ega varjutaks pärast Euroopa liidrite Bratislava ja Rooma kohtumist tärkama hakanud optimismi.“ Ratase sõnul on Brexiti puhul esmaoluline tagada kodanike ja ettevõtete huvid.

„Peame vähendama ebakindlust, mis lahkumisläbirääkimiste ja lõpuks ka lahkumise tulemusena tekib. Samuti tuleb ettevõtjatele tagada õiguskindluse säilimine.“ Peaminister avaldas lootust, et lahkumisläbirääkimiste protsess kulgeb sujuvalt. „Lahkumisläbirääkimised algavad üsna pea, kuid rääkides Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi võimalikust suhtest tulevikus, on kõigi huvides, et see suhe oleks võimalikult lähedane,“ toonitas Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela