Juurdekasvu planeerides vaadatakse eelkõige eluaset ning partnerit

Jun 01

Juurdekasvu planeerides vaadatakse eelkõige eluaset ning partnerit Keskerakonna perekonverentsil toodi välja, et erinevad toetused ja teenused peredele on olulised, kuid naised vaatavad enne lapse sünnitamist otsa siiski ka oma elukaaslasele ning eluasemele. 

Konverentsi paneeli, mis küsis, kas raha paneb naisi sünnitama, modereeris endine sotsiaalminister Jaak Aab ning selles osalesid Tallinna abilinnapea Merike Marinson, Riigikogu rahvastiku probleemkomisjoni esimees Siret Kotka-Repinski ja Keskerakonna noortekogu esimees Alina Tubli. Rahvastiku probleemkomisjoni juht Siret Kotka-Repinski tõi välja, et erinevad toetused ja vanemapuhkus on väga olulised, kuid ainuüksi rahalised toetused sünnitama ei pane ning eelkõige vaatavad noored oma elupaika, kuhu laps peaks sündima. „Kahtlemata on erinevad materiaalsed toetused olulised, kuid pere loomisel vaadatakse eelkõige seda, kuhu see pere luuakse. Milline on eluase, millised on võimalused ja muidugi seda, milline on partner,“ rääkis Kotka-Repinski. Ta tõi ka välja, et tuleb luua võrdsed võimalused laste päevahoiuks kõikides vanustes lastele ning erinevates majanduslikes olukordades ja piirkondades olevatele inimestele. „Tuleb luua terviklik noorte perede elamispinna toetamise mehhanism,“ rõhutas ta.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson sõnas, et munitsipaalehituse programm on Tallinnas vajalik ning aitab kaasa just sellele, et noored pered saaksid kvaliteetse eluaseme. „Paraku on väga paljude jaoks hea eluaseme üürihind liialt kõrge,“ sõnas Martinson. Samuti rääkis ta, et Tallinnas on 10 erinevat rahalist toetust ja 20 erinevat teenust noortele peredele. „Lasteaiakohtade loomisega on Tallinn väga tugevalt edasi liikunud ning oleme investeerinud sellesse, nii et see aastatetaguse ajaga kindlasti tunduvalt paremaks muutunud,“ ütles Martinson.

Paneeli noorim liige, Keskerakonna esimees Alina Tubli sõnas, et laste saamise puhul vaatavad noored naised järjest enam otsa sellele, et nende karjäär võib kannatada ning nad jäävad oma senisest elust rohkem eemale. Ka abilinnapea Merike Martinson tõdes, et eelkõige ongi küsimus paljuski noorte naiste väärtushinnangutes. Paneelis osalejad leidsid, et riigil tuleb aidata noori enam elupinnaga, jätkuma ja kasvama peavad ka materiaalsed toetused ning vajalik on luua turvaline keskkond laste kasvatamiseks, mis hõlmab endas nii lasteaiakohti kui ka sotsiaalseid garantiisid ja teenuseid tervishoius ja muus olulises. Publiku poolt pakuti välja ka, et kolme ja enama lapse puhul võiks olla riiklik vanemapalk 1000-1500 eurot.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela