Peaminister Ratas: Eesti soovib eesistumisega tugevdada Euroopa ühtsust

Mai 30

Peaminister Jüri Ratas ja valitsuse liikmed arutasid kohtumisel Euroopa Parlamendi presidendi ja fraktsioonide juhtidega Eesti eesistumise prioriteete ning koostööd teisel poolaastal. 

„Eesti eesistumise üks üldistest eesmärkidest on säilitada ja tugevdada Euroopa Liidu ühtsust,“ lausus Ratas. Samuti tõdes peaminister, et Eesti roll eesistujana on tasakaalu leidmine Euroopas valitsevate erinevate arvamuste, traditsioonide ja huvide vahel. „Meie ühtsuse ja otsustamisvõime proovikiviks ongi see, kuidas me suudame ühiseid eesmärke ellu viia,“ lisas ta. Ratas tutvustas kohtumisel Euroopa Parlamendi presidendi Antoni Tajani ja Euroopa Parlamendi fraktsioonide juhtidega ka Eesti eesistumise nelja prioriteeti - avatud ja uuendusmeelse majandusega Euroopa, turvaline ja kaitstud Euroopa, andmete vaba liikumine ja digitaalne Euroopa ning kaasav ja kestlik Euroopa. „Eesti üheks prioriteediks olev digitaalne Euroopa tähendab lahendusi , mis puudutavad meie kõikide igapäevaelu,“ märkis peaminister.

„Digitaalne ühisturg võib Euroopa majandusele tuua 400 miljonit eurot ning luua tuhandeid uusi töökohti. Euroopa peab siin tegutsema kiiresti, et teistest mitte maha jääda.“ Ratase sõnul teeb Eesti oma parima, et leida tasakaalus lahendusi ka näiteks rändeküsimustes, kliima ja energia, aga ka panganduse valdkonnas, kus Eesti eesistumise ajal on arutusel mitmed mahukad eelnõude paketid.

Eesti on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik 1. juulist kuni 31. detsembrini. Eesistujariigi ülesanne on korraldada Euroopa Liidu Nõukogu istungeid ja töörühmade tööd - kujundada päevakorrad, juhatada istungeid ja kohtumisi ning selgitada aruteludes välja ühised seisukohad.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela