Maaeluminister Tarmo Tamm avab Türil noortalunike kümnevõistluse ja lillelaada

Mai 19

Täna, 19. mail kell 10 avab maaeluminister Tarmo Tamm Türi lillelaada esimesel päeval toimuva noortalunike mitmevõistluse, kus võtavad mõõtu põllumajanduskoolides õppivad noored. 

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on põllumajanduserialade laiem tutvustamine ja neil õppivate noorte tunnustamine tulevikku vaadates oluline, et tagada meie igapäevase toidulaua katjate järelkasv. „Täna saavad noored talunikud avalikkusele laiemalt näidata oma kutseoskusi, propageerida põllumajanduserialasid ning kindlasti mõjub ettevõtmine hästi kutsehariduse mainele tervikuna,“ lisas Tarmo Tamm. „Elame kiiresti muutuval ajal, kus tehnoloogiate areng ja muutused ühiskonnas toovad uusi väljakutseid ka põllumajanduses ning erialast kutset omandavate noorte seas, kus laiapõhjalised teadmised ja praktilised oskused annavad noortele spetsialistidele kindlustunde aga ka eelise tööturul,“ lausus minister.

Võistlustele oli eelregistreerinud üle 30 osaleja Järvamaa Kutshariduskeskusest, Olustvere Teenidus- ja Maamajanduskoolist, Eesti Maaülikoolist ja tegevtalunike seast ning lõplik osalejate arv selgub võistluse stardi eel. 17. korda peetavate noortalunike mitmevõistluse aladeks on väetise külvinormide arvutamine, või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, täpsussõit traktoriga, sammudega põllu suuruse määramine, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, põllutöömasinate traktorile haakimine, saeketi vahetus ja kasti valmistamine.

Võistluste individuaalne võitja selgub sarnaselt olümpiaalana tuntud 10võistlusele üksikalade punktide summeerimisel. Kutsemeistrivõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi ja Sihtasutusega Innove, võistluse läbiviimist toetavad Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium. Kell 12 lausub maaeluminister Tarmo Tamm Türi lillelaada avasõnad.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela