Sarapuu Reformierakonnale: madalapalgaliste aitamiseks tuleks meie eelnõusid toetada

Mai 17

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas Aivar Sõerdi kriitikale vastuseks, et praeguse koalitsiooni eesmärk on esimesest päevast olnud inimeste toimetuleku parandamine ning selleks on ka viimane aeg. 

Reformierakondlane Sõerd sõnas pressiteates, et uutest maksudest tulenev hinnatõus mõjutaks tema meelest just väiksema sissetulekuga inimesi, kuid see on Sarapuu sõnul inimeste alusetu hirmutamine. "Tulumaksuvaba miinimum jätab inimestele kuni 768 eurot aastas enam kätte, samal ajal kui pakendiaktsiisi mõju on umbes 13 eurot aastas," rõhutas Sarapuu. Tulumaksuvaba miinimumi tõstmisest võidavad enam kui 80% töötajatest.

Niisamuti tuletas rahanduskomisjoni liige Sarapuu Sõerdile meelde, et valitsus tõstab tarbimismakse, piirates näiteks magustatud jookide või alkoholi kättesaadavust, kuid ei tõsta kõikide kaupade käibemaksu, nagu on teinud Reformierakond. "Jätsime ära ka eelmise valitsuse planeeritud diislikütuse aktsiisi tõusu, mis tõepoolest oleks transpordihinnad kõrgemaks viinud ja ühes sellega tõstnud ka toidukaupade hinda poes," rääkis Sarapuu.

Ta sõnas, et kui Sõerd tõepoolest soovib madalapalgaliste inimeste eest seista on see kiiduväärt, kuid sel juhul tuleks tal koalitsiooni eelnõusid toetada. "Lisaks tulumaksuvaba miinimumile on oluline ka tervishoiu lisarahastus 215 miljoni euro võrra, mis on vajalik kõigile Eestimaalastele, et saada arstile normaalsel ajal ilma tasulisele visiidile raha kulutamata," ütles Sarapuu.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela