Valitsus leppis kokku strateegiliste taristuinvesteeringute plaanis

Mai 11

Valitsus jõudis tänasel kabinetinõupidamisel kokkuleppele suuremahuliste transpordi taristuinvesteeringute plaanis, mis näeb ette Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu ning Tallinn-Narva suunal transporditaristu kvaliteedi tõstmise nii raudteel kui maanteel. 

Samuti tehakse investeeringuid regionaalsete lennujaamade, transiitteede ja Haapsalu raudtee arendamiseks. Aastatel 2018-2020 investeerib valitsus transpordi taristusse täiendavalt 135 miljonit eurot. „Taristuinvesteeringud on suunatud Eesti piirkondlikusse arengusse, mis seob Eesti oluliselt kvaliteetsemate raudteede ja maanteedega. Me plaanime investeerida järgneval kolmel aastal strateegiliselt olulise transpordivõrgustiku välja ehitamisse lisaraha, mis toob kasu tervele Eestile,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

„Ühenduste parandamine aitab tagada, et kodu kaugus sobivast töökohast, põnevast huvialaringist, koolist või ka turismisihtkohast ei oleks piirav elus oluliste valikute tegemisel. Liikumisvabadus annab kõigile Eesti inimestele võimaluse elada paremat elu.“ Majandus- ja taristuminister Kadri Simson rõhutas, et valitsuse poolt kinnitatud põhimõte näitab, et valitsuse jaoks on tähtis viia ellu projekte, mis tagavad piirkondadele paremad ja kiiremad ühendused.

„Jätkame juba varem planeeritud ning töös olevate objektidega, millest prominentsem on Tallinn-Tartu maantee ehitus, kuid on tähtis, et ka teised kaua oodatud projektid nagu Tallinn-Pärnu suund edasi liiguksid. Täiendavad investeeringud tabavad mitut kärbest korraga, pakkudes kiiremaid ja paremaid ühendusi suurte keskuste vahel, tõstes liiklusohutust ning elavdades majanduskasvu,“ ütles Simson. Järgmise kolme aasta taristuinvesteeringute kogumaht on 135 miljonit eurot ning see on osa valitsuse plaanist viia ellu suuremahulisi investeeringuid, mis elavdaksid Eesti majandust ja parandaksid Eesti elukeskkonna kvaliteeti.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela