Tegevlinnapea Taavi Aas: kui sotsid tahavad linnaasjades kaasa rääkida, lõpetagu tööluus

Mai 08

Kui peamiseks ideeks on murda Keskerakonna ainuvõim Tallinnas, siis peamist ideed polegi, sõnas Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas kommentaariks sotsiaaldemokraatide esimehe Jevgeni Ossinovski eilsele läkitusele SDE volikogul. 

„Iga poliitiline jõud, kui ta tahab kuhugi jõuda, peab kõigepealt mõtlema, mida ta tallinlaste jaoks teha tahab, mitte seda kelle või mille vastu ta on. See ongi olnud Keskerakonna ja teiste peamine erinevus,“ vastas Aas Ossinovski läkitusele. Ühtlasi lisas Aas, et Keskerakonnal on Tallinnas väga tugev meeskond, neil on selge ettekujutus tallinlaste ootustest ja nad teavad, kuidas linna arengut suunata. Teiste puhul ei saa hetkel olla kindel, kas neil on inimesi ja mõtteid, et Tallinna juhtimiseks teovõimeline meeskond välja panna.

„Konstruktiivset ja pädevat opositsiooni vajab iga linn. Paraku on sotsiaaldemokraatidel seni trumbina välja pakkuda selfi-mees, kes käib ülikonnakingaga koristustöödel, kleebib kehvema välimusega autodele oma kleepekaid ja tahab ooperit mere äärde kolida, isegi kui ooper ei taha sinna kolida,“ ütles tegevlinnapea. „Linnajuhtimine nõuab natuke enamat kui selfide tegemine ja iga tänavaaugu juures pressikonverentsi korraldamine,“ mainis Aas, lisades, et küll leiab tänavaauke ka sotside juhitud linnades, ja hullemaidki.

„Esmalt tuleb lõpetada tööluus ja hakata volikogus kohal käima. Kui tavaline tööinimene käiks tööl nii nagu sotsidest saadikud, oleks ligi pooled kohe vallandatud. Sest viimasele sotside algatatud hääletusele tulid kohale natuke üle poolte opositsioonisaadikutest,“ ütles Aas. „Jevgeni Ossinovski üleskutse jätta vene kaart nendel valimistel kõrvale on hea ja väärib järgimist. Selle najal on niigi kaua ühiskonnas barjääre ehitatud. Aga pole vist edukamat integratsiooniprojekti Eestis kui seda on Keskerakond. Ka Tallinna linnavõimu teostavad nii eestlased kui venelased ja seda toetavad nii eestlased kui venelased. Ülejäänud erakonnad on selles küsimuses lootusetult maha jäänud ja hakkavad iga kord venelaste kaasaamisest rääkima reeglina nelja aasta tagant oktoobri lõpus kui kaotus käes.“

Aas osutas, et sotside kriitikaga ei saa nõustuda, sest tallinlased toetavad tänast linnavõimu. „Linnakassa on kindlas seisus, ühistransport saab uusi busse ja liine, mereäär leiab asjaliku kasutuse, Kalevi halli juurde tekib Tallinna spordipoolus. Hoolitseme ka eakate linlaste eest, mis on väga oluline,“ rääkis Aas. „Ülejäänud erakonnad peaksid mõtlema vähem sellele, mida nad Tallinnas lammutada tahaksid, olgu selleks siis Linnahall, Tallinna TV või läbisaamine rahvusrühmade vahel. Olgem loojad, mitte lammutajad,“ kutsus Taavi Aas üles.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela