Stalnuhhin: mõistan opositsiooni kartust edasises majandusarengus

Mai 03

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin ütles täna Riigikogu kõnepuldis, et Eestil ei ole hetkel luksust jääda paigale, vaid inimeste elukvaliteeti tuleb jõulisemalt parandada. Stalnuhhin sõnas oma ettekandes, et tema jaoks on opositsiooni hoiak valitsuse sammude ees mõistetav, sest samasugune kartus valitses ühiskonnas ka Euroopa Liitu astumisel või kroonide vahetamisel eurodeks.

 „Täna on täiesti selge, et ilma Euroopa Liidu toetuseta oleksid väga paljud projektid meil lihtsalt tegemata. Ka euro osas oli kartus suurem kui tegelikkus, sest uus raha kergitas küll inflatsiooni, kuid andis olulise positiivse tõuke majandusele,“ tõmbas Stalnuhhin paralleeli. Ta sõnas, et temagi oli algul Euroopa Liidu ja euro liialt positiivse jutu osas skeptiline, kuid on oma seisukohta tehtud otsuste majanduslikus mõttekuses kahtlemata muutnud. „Usun ja loodan, et selline tõehetk jõuab aastate pärast ka opositsioonipoliitikuteni,“ sõnas Stalnuhhin.

Ta tõi välja, et valitsus kavatseb ajavahemikus 2018–2021 suurendada SKP-d 25%, viia keskmine palk 1500 euro tasemele ning investeerida, et tagada parem elu Eesti inimestele ning meelitada lahkunud kaasmaalased välismaalt kodu tagasi. „Kuidas me inimesi välismaalt tagasi saame, kui hoiame kunstlikult inimeste palka madalal?“ küsis Stalnuhhin.

Ta lisas, et valitsusel on ambitsioonikad plaanid, mille osas on arusaadavalt kriitikat, kuid majandusteadus pole lihtne matemaatikatehe ning prognoosid ja tegelikkus ei pruugi majandusekspertidel alati hästi kokku langeda. „Nagu tõi välja ka Eesti Panga president, on majandusmudelid ja meetodid institutsioonidel ja majandusteadlastel erinevad. Rahandusministeeriumi ametnikud ja koalitsioonipoliitikud näevad meie prognoose positiivsemas valguses kui opositsioonipoliitikud. Tänan aga Eesti Panka nende ohtude kaardistamisel, et saaksime neist muidugi hoiduda,“ lõpetas Stalnuhhin.

Täna pidas Riigikogus Eesti Panga 2016. aasta aastaaruande ettekande Eesti Panga esimees Ardo Hansson ning Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler tegi ettekande Finantsinspektsiooni 2016. aasta aastaaruande kohta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela