Peipsimaa kuulutati 2017. aasta toidupiirkonnaks

Mai 02

1. mail andis maaeluminister Tarmo Tamm Alatskivi lossis Peipsimaale üle rändkahvli, millega kuulutati avatuks Peipsimaa maitsete aasta. Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatati Maaeluministeeriumi eestvedamisel alates 2016. aastast valima Eesti toidupiirkondi. 

„On austamist väärt, et Peipsimaa põllumehed, toidutootjad, kohvikute ja restoranide eestvedajad on oma kohalikku toitu ja toidukultuuri hoole ja armastusega elus hoidnud ning edasi arendanud. Aasta toidupiirkonna tiitel on tunnustus seni tehtud töö eest, aga ka võimalus selle aasta jooksul näidata, mida head ja paremat Peipsi kandis toodetakse ja mida siin külalisena maitsta saab,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Kohalikud toitumistavad ning kohalik toidukultuur on ka Eesti erinevates piirkondades mõnevõrra erinevad ning Peipsimaa maitsete aasta pakub hea võimaluse 2017. aastal just Peipsi toidukultuuriga paremini tuttavaks saada. Välja on töötatud kvaliteedimärgis Peipsi Toit, mille väärtusi ja edasikandjaid püüame selle aasta jooksul laialdaselt tutvustada,” ütles MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök projektijuht Triinu Akkermann. Peipsimaa maitsete aasta tiitliga kaasneva rändkahvli andis Alatskivi lossis Peipsi järvega piirnevate omavalitsuste ning Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ esindajatele üle maaeluminister Tarmo Tamm.

Rändkahvel liigub koos aasta toidupiirkonna tiitliga mööda Eesti toidupiirkondi. Peipsimaa maitsete aastat veab Maaeluministeerium koostöös Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ-ga. Peipsimaa toidupiirkonda kuuluvad nelja maakonna kakskümmend omavalitsust: Ida-Virumaalt Alajõe, Lohusuu, Iisaku, Tudulinna ja Avinurme vallad; Jõgeva maakonnast Mustvee linn, Torma, Kasepää, Saare ja Pala vallad; Tartumaalt Alatskivi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara, Võnnu ja Meeksi vallad ning Kallaste linn; Põlva maakonnast Räpina, Mikitamäe ja Värska vallad. Eesti toidukultuuri mitmekesisuse tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, mille kohalikule toidule ja toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kandis tiitlit Hiiumaa.

Peipsimaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020”. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg”, 2015. ning 2016. aastal toimunud üle-eestilised avatud talude päevad ning nii 2015. kui 2016. aastal toimunud Eesti toidu kuu. • Peipsimaa maitsete aasta info: www.eestitoit.ee • Galerii • 30. aprillil toimus maitsete aastat sissejuhatav Peipsi toidu suur pidu

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela