Ratas: Ülemkogu astus tugeva sammu Euroopa Liidu kodanike kaitseks

Apr 30

Peaminister Jüri Ratas osales täna Brüsselis erakorralisel Euroopa Ülemkogu kohtumisel. Euroopa Liidu 27 liikmesriiki võtsid ühiselt vastu suunised Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise läbirääkimisteks. Suunistes määratakse kindlaks läbirääkimiste raamistik ning kehtestatakse ELi üldised põhimõtted ja seisukohad läbirääkimisteks.

 „Euroopa Liidu 27 liikmesriiki leppisid kokku, et läbirääkimiste esimeses etapis keskendutakse Euroopa Liidu kodanike ja ettevõtete õiguste kaitse teemale. Pärast nendes küsimustes piisavate lahendusteni jõudmist käsitletakse rahalisi küsimusi ning tulevikusuhteid Suurbritanniaga. Peame oluliseks, et ka tulevikus saaks meie ettevõtjad Ühendkuningriigis takistusteta tegutseda ning meie kodanikele oleks tagatud senised Euroopa Liidu õigusest tulenevad õigused,“ rõhutas peaminister Jüri Ratas. „Euroopa Liidu seisukohad on nüüd paika pandud ja oleme valmis läbirääkimisi alustama. Soovime võimalikult sujuvalt saavutada piisava edu esimeses läbirääkimiste etapis, et hakata EL ja Ühendkuningriigi tulevikusuhet arutama.

Selles osas tahame näha tugevat kaubanduslepet ning partnerlust mitmel muul alal, sealhulgas mis puudutab julgeolekut ja välispoliitikat. Samal ajal liigub Euroopa Liit Eesti eesistumise ajal edasi oma igapäevase tegevusega, pakkudes inimestele turvatunnet, majanduslikku kasu ning tugevdades liitu kui poliitilist ja majanduslikku uniooni," selgitas Ratas. Ülemkogu eel kohtus peaminister Itaalia peaminister Paolo Gentiloniga, Euroopa Parlamendi Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide (S&D) fraktsiooni juhi Gianni Pittellaga ning Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni (ALDE) esimehe Guy Verhofstadtiga, kellega arutati Eesti Euroopa Liidu eesistumise prioriteete ning välis –ja julgeolekupoliitika küsimusi.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela