Peaminister Jüri Ratas kohtus Hispaania välisministriga

Apr 26

Peaminister Jüri Ratas kohtus Hispaania välisminister Alfonso Dastis Quecedoga. Kohtumise peateemadeks olid Eesti ja Hispaania kahepoolsed suhted, Euroopa Liidu tulevik, sh Eesti EL eesistumine ja koostöö NATO-s. Peaminister Ratas nentis, et Eesti ja Hispaania omavahelised suhted on suurepärased, seda eriti kultuurikoostöös, aga ka majanduses. 

Peaministri sõnul on Eesti ja Hispaania positsioonid lähedased ning koostöö kahe riigi vahel sujuv ka Euroopa Liidu ja NATO kontekstis. Rääkides Euroopa tulevikust rõhutas Peaminister Euroopa Liidu ühtsuse ja otsustusvõime vajadust, sh ka Ühendkuningriigi liidust lahkumise ajal ning pärast seda, et vältida uute eraldusliinide teket Euroopas. Peaminister Ratas tutvustas välisminister Dastisele Eesti ELi Nõukogu eesistumise prioriteete. „Keskendume uuendusmeelse, turvalise, digitaalse ning kaasava Euroopa arendamisele,“ lausus peaminister. Kohtumisel käsitleti ka Euroopa julgeolekut, ELi ja NATO koostööd ning räägiti EL struktureeritud kaitsekoostööst.

Peaminister Ratas kinnitas, et tal on hea meel, et Hispaania õhuvägi võtab järgmisel nädalal Saksa õhuväelt üle NATO õhuturbemissiooni Ämaris. Ratas lisas, et see on selge märk liitlaste solidaarsusest. "Nii nagu Hispaania panustab Eesti, NATO ja EL julgeolekusse panustab ka Eesti Euroopat ähvardavate ohtudega võitlemisse nii sees- kui väljaspool NATO ja EL-i, sh nt Liibanonis ning Malis", sõnas Peaminister ja lisas koostöös Hispaaniaga valmistab Eesti ette täiendavat panustamist EUNAVFOR Med/Sophia operatsioonile.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela