Õiguskomisjoni esimees: politsei väärib kihutaja peatamise eest vaid tunnustust

Apr 24

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid sõnas, et politseinikud, kes peatasid kihutava mootorratta väärivad tunnustust ning kriitika politseiriigist on täiesti arusaamatu.

 Karilaid sõnas, et politseinikud võtsid tõepoolest riski, kuid see oli kaalutletud ja vajalik, et elusid ohtu seadnud ja seadustele vilistav mootorrattur peatada. „Kihutav ja politsei eest põgenev lubadeta juht on ohuks mitte ainult endale ja kaassõitjale, vaid kõigile kaaslinlastele. Tema peatamine oli vajalik ja ma tunnustan mitte ainult poliitikuna, vaid ka isana politseiametnikke väga selle eest,“ ütles Karilaid.

Ta lisas, et politsei on hästi treenitud ja väljaõpetatud sellisteks olukordadeks ja seetõttu väärib kiitust ka Sisekaitseakadeemia. Ta tõdes, et tema jaoks oli üllatav ja kurb kuulda mootorrattajuhi ja tema toetajate õigustust ning juttu lausa politseiriigist. „Eesti mure ei ole mitte politseiriik, vaid austuse puudumine meie politseiametnike ja seaduste vastu. Kui see arusaamine jõudis mõnele kolju sisse, et politsei ei tee rikkujatele pai, on see oluline sõnum inimestele, kes püüavad sama üritada. Politsei tegevus võis ja võib seeläbi tulevikuski päästa elusid,“ rõhutas Karilaid.

Riigikogulane selgitas ka, et mootorratturi käitumine, eirates korduvalt ja eriti ohtlikul viisil politsei märguannet, jättis mulje eriti ohtlikust kurjategijast. „Politseil on keeruline märgata eemalt sõitja motiive - äkki põgeneti röövilt või hullemast, mitte pole puudu load ega soovita lihtlabaselt eputada sõprade või kaassõitja ees,“ sõnas Karilaid.

Ta lisas, et erilist tänu väärivad politseibussis olnud ametnikud, kes sekundi jooksul otsuse mootorratturi peatamiseks vastu võtsid. „See oli julge ja tegelikult ka ennastsalgav otsus. Hoopis lihtsam olnuks politseil jätta see manööver tegemata, lasta kurjategijal minna ning poleks olnud mingisuguseid uurimisi ega pahameelt. Ainult, et olnuks päevade küsimus, mil lubadeta juht oma õnne ja teiste inimeste elud taas proovile pannuks,“ sõnas Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela