Eesmaa mälestas rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel langenud Eesti kaitseväelasi

Apr 21

„Täna meenutame neid, keda enam meie hulgas pole, täname neid, kes teenistuses viga saanud või täna kodust kaugel Kosovos, Iisraelis, Malis ja Afganistanis oma liitlaskohust täidavad,“ ütles Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa. „Rahvana oleme maailmas üsna omalaadsed. Eestlaste mütoloogias puudub sõjajumal, keda kõik teised rahvad tunnevad ja oluliseks peavad. 

Kui rahumeelne rahvas relva haarab peavad selleks olema erakordsed põhjused,“ ütles Eesmaa. Ta meenutas, et sajandite jooksul on nii mõnikord ka juhtunud. Vabadussõja päevil oli Eesti sõjavägi rahva arvu arvestades protsentuaalselt maailma suurim. „Jään igavesti mäletama ühe suhteliselt hiljutisel rahumissioonil hukkunud Eesti mehe vastust oma ema küsimusele – miks sa nii kaugele kodust lähed, mida sa seal võõra rahva hulgas teed? Poeg vastas – lähen Eestit kaitsma. Ta tegigi seda, oma elu hinnaga, ta langes relv käes liitlaskohust täites,“ ütles Eesmaa.

„Kokku on välisoperatsioonidel surma saanud 12 Eesti kaitseväelast. See oleks väga suur arv ka meist tunduvalt suurema rahva jaoks.“ „Veterane on meie seas ligi 2800. See arv on aga mitu korda suurem, kui mõtleme nende omaste ja sõprade peale. Seepärast tähistamegi Veteranipäeva üldrahvalikult. Ja seda juba viiendat korda. Igavene au langenuile, kustumatu tänu kõigile, kes me riiki ja rahvast kaitsevad – nii lähedal, kui kodust kaugel,“ ütles Eesmaa.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela