Viktor Vassiljev: haigekassa suurem rahastamine päästab reaalselt elusid

Apr 19

Riigikogu sotsiaalkomisjoni ning Eesti Haigekassa nõukogu endine pikaaegne liige dr. Viktor Vassiljev sõnas, et Keskerakonna juhitud valitsus tegi esimesed tõelised sammud ravijärjekordade vähendamiseks. Vassiljev sõnas, et haigekassa rahastamisel lahendusteni jõudmine toob lõppkokkuvõttes kokkuhoiu ka tervishoiusüsteemile, sest ravida tuleb inimest enne, kui haigus on organismi täielikult laastanud.

 Doktor selgitas, et tervishoidu on vahel süstitud väikesi summasid, mis aga pole ravijärjekordi vähendanud. „See on tinginud olukorra, kus inimene jääb meie tublide arstide ja moodsa tehnika võimalustest lihtsalt ilma või jõuab nendeni liiga hilja,“ tõdes Vassiljev. Ta rõhutas, et arstide mure on arusaadav ning tal on hea meel, et Keskerakonna juhitud valitsuskoalitsioon suhtub tervishoidu täie tõsidusega. „Terved inimesed on meie rahva püsimajäämise alus,“ rõhutas Vassiljev, kelle sõnul peab riik mitte piirduma rahasüstidega, vaid ka välja töötama tervishoiu süsteemsed muutused. „Meie eesmärgiks on igapäevaselt tegeleda selle nimel, et inimestele oleks arstiabi piisavalt kättesaadav,“ lisas ta. „Vaid täielik tervishoiusüsteemi reformimine aitab kaasa Eesti tervishoiu jätkusuutlikkuse tagamisele,“ märkis riigikogulane.

Täna otsustas valitsus, et neljal järgmisel aastal lisatakse tervishoidu kokku 215 miljonit eurot lisaraha. Täpsemalt hakkab riik tasuma mittetöötavate vanaduspensionäride eest sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa, mis jõuab 2022. aastaks 13%-ni pensionist. Tervishoiu rahastamise reform aitab tagada kättesaadava ja kõrge kvaliteediga arstiabi kõigile inimestele. Ühtlasi hakkab haigekassa korraldama mitmeid seni riigieelarvest rahastatud tervishoiuteenuseid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela