Peaminister Ratas: Euroopa Liit on muutunud meie igapäevaelu lahutamatuks osaks

Mär 25

Peaminister Jüri Ratas ütles Rooma lepingute 60. aastapäeval, et Rooma tippkohtumise eesmärk on kinnitada tahet ühiselt edasi minna ja seada sihti järgnevaks kümnendiks. 

Peaministri sõnul on oluline pakkuda reaalseid lahendusi tulevikuks ning Euroopa Liitu paremini inimestele lähemale tuua. “Ainult nii oskame väärtustada seda kõike, mis tänu koostööle Euroopas on inimeste elus paremaks muutunud.” “Täna saame uhkustundega südames öelda, et oleme palju saavutanud ning meie ühtsuse najal ja ühistööna loodu on ajaloos kordumatu.

Selle aasta teises pooles on meie kord seda ühist aeda edasi harida,” ütles peaminister Ratas. Peaministri sõnul on Euroopa Liidu kõige suurem saavutus rahu hoidmine, inimeste julgeolek ja vabaduste ühine teostamine. “Nende Euroopa saavutuste ja väärtuste teadvustamine on ülioluline, ajastul mil Euroopat ühendanut seatakse pidevalt küsimuse alla,” ütles Ratas.

“Rahu, demokraatia, õigusriik ja Euroopa heaolumudel on haprad ja vajavad pidevalt hoolt. Ei ole sugugi iseenesest mõistetav, et käesolev sajand saab olema rahvusvahelistel reeglitel ja inimväärikuse austamisel põhinev “Euroopa sajand”. Peame juba täna otsustama, kus me mõnekümne aasta pärast olla tahame ning sihikindlalt selle nimel tööd tegema,” ütles peaminister Ratas Euroopa Liidu hetkeolukorda kommenteerides.

Peaministri sõnul on Euroopa demokraatlik ja sotsiaalne mudel parim lahendus inimeste hirmude maandamiseks muutuvate olude ees. “Väljakutsed nagu üleilmastumine ja tehnoloogiline areng tuleb pöörata võimalusteks - peame suurendama inimeste vabadusi, seisma Euroopat lõhestavate tarade vastu,” rõhutas Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela