Majanduskomisjon plaanis tegevusi logistika- ja transiidisektori toetuseks

Mär 10

Riigikogu majanduskomisjon arutas eile Sillamäel logistika- ja transiidiettevõtjatega tegevusi valdkonna toetamiseks. Täna külastab komisjon Ida-Virumaal Eesti Energiat ja Viru Keemia Gruppi, keskendudes energeetikasektori arengu küsimustele. Majanduskomisjoni esimehe Aivar Koka hinnangul ei ole võimalik logistika- ja transiidisektorit kiiresti tõusule viia, kuid väikeste ettevõtmistega võib tulevikus ka suuremat edu saavutada. 

 

„Plaanime ettevõtjatega olla üks Team Estonia ning minna Moskvasse transpordi- ja logistikamessile TransRussia ja Kasahstani transiidimessile, et poliitilisel tasandil sektorit toetada,“ ütles Kokk. „Komisjon peab oluliseks Tallinn-Tartu-Riia raudteel reisijateveo arendamist. Samuti toetab majanduskomisjon Tallinn-Moskva raudteeühenduse tihendamist järgmise aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal, et parandada inimeste reisimist mõlemas suunas,“ märkis Kokk.

„Venemaa on meie naaber ja naabritega tuleb suhelda, kas see meile meeldib või mitte. Kuigi poliitilised suhted Venemaaga on äärmiselt keeruliselt, ei tohiks see takistada kaubavahetust ja muud äritegevust,“ ütles majanduskomisjoni liige Erki Savisaar. „Kui poliitiliselt õnnestub taastada dialoog, siis loodetavasti õnnestub ärimeestel taastada ka äritegevus. Sellest võidab kogu Eesti rahvas,“ sõnas Savisaar. Majanduskomisjon on täna väljasõiduistungil energeetikasektori ettevõtetes. Kell 10 toimub kohtumine Eesti Elektrijaamas ning ekskursioon Auvere elektrijaamas ja Enefit280 tehases. Kell 12 arutab majanduskomisjon Viru Keemia Grupi esindajatega põlevkivi kättesaadavuse ja kaevanduse regulatsiooni teemal. Kell 13 algab ekskursioon põlevkiviõlitehases Petroter ja kell 14 kohtumine kohalike ettevõtjatega.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela