Valitsus võttis kokku esimese 100 päeva tegevused

Mär 03

Ministrid arutasid valitsuskabineti nõupidamisel Vabariigi Valitsuse 100 päeva plaani täitmist. Eelkõige keskenduti valitsuse neljale prioriteedile, milleks on Eesti rahvaarvu suurendamine, ühiskondliku heaolu ja sidususe suurendamine, riigi majandusseisakust väljaviimine ning Eesti julgeoleku hoidmine ja tugevdamine. 

 „Valitsuse sada päeva on olnud väga tegusad ja meil on tulnud esimestest hetkedest alates ennast tublisti tõestada. Mul on hea meel tõdeda, et valitsus on olnud kõigi selle osaliste nägu ning oleme saanud oma häid ideid Eesti riigi ja rahva heaks rakendada. Tänan siiralt kõiki Riigikogu liikmeid, kes meie valitsusele oma usalduse andsid ning meie tööl tihedalt silma peal hoiavad. Samuti tunnustan ministreid konstruktiivse ja ühisosa otsiva tööõhkkonna eest. Loomulikult teeb heameelt ka rahva jätkuv usaldus, mis sunnib meid järgmistel kuudel ning aastatel veelgi enam pingutama, et Eesti oleks ühtsem ja edukam,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Valitsuse 100 päeva plaanis on 88 ülesannet, millest on täidetud 70 ülesannet, osaliselt täidetud 7 ja hilinenud 11 ülesande täitmine. Olulisemate 100 päeva tegevuste hulgas on lasterikka pere toetuse suurendamine 300 euroni kuus, vanemapuhkuste ja -hüvitiste süsteemi paindlikumaks muutmine, Tallinna Linnahalli rekonstrueerimise otsus, pensionireform ning tulumaksureform, mille tulemusena paraneb madalapalgaliste toimetulek.

Valitsuse esimese 100 päeva jooksul lepiti kokku riigikaitseinvesteeringute programmi põhimõtetes, jätkati ettevalmistustega NATO lahingugrupi saabumiseks Eestisse 2017. aasta aprillis, arutati ettepanekuid Eesti välisteenistuse tugevdamiseks ning kinnitati Eesti esialgsed prioriteedid Euroopa Liidu eesistumiseks. Lisaks 100 päeva plaanile kinnitas valitsus 2016. aasta detsembris ka tegevusprogrammi aastateks 2016–2019, mis sisaldab konkreetseid tegevusi valitsusliidu eesmärkide elluviimiseks järgmise kahe aasta jooksul. Jüri Ratase juhitav valitsus astus ametisse 23. novembril 2016. aastal.

Valitsuskoalitsiooni kuuluvad Eesti Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit. Valitsuse 100. ametisoleku päev täitub 3. märtsil 2017. Olulisemad valitsuse prioriteetide ellu viimiseks tehtud otsused: https://valitsus.ee/et/valitsuse-esimesed-100-paeva

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela