Kadri Simson: majutusasutuste käibemaksumäära tõusu tühistamine oli hädavajalik samm

Mär 02

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnas täna Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu üldkoosolekul tervituskõnega esinedes, et majutusasutused olid valitsuse vahetumise suurimate võitjate hulgas. Minister pidas silmas uue valitsusliidu otsust tühistada eelmise valitsuse poolt vastu võetud majutusasutuste käibemaksumäära tõstmine seniselt 9-lt protsendilt 14-le protsendile. 

„Majutusasutuste käibemaksumäära tõus oleks Eesti Konjunktuuriinstituudi vahepealsel hinnangul toonud kaasa Eestit külastavate välisturistide arvu languse ning seda kuni 180 000 turisti ulatuses. Kõrgem maks tähendanuks, et Eesti oleks olnud üks Euroopa Liidu kõrgeima majutusasutuste käibemaksumääraga liikmesriik. Maailmaturul on konkurents turismisihtkohtade vahel väga tihe ning seesugune maksutõus oleks tähendanud ka märgatavat hinnatõusu ja oleks halvendanud sektori konkurentsivõimet. Olen veendunud, et Eestil on vaja tugevat turismisektorit ning seega pean maksutõusu tühistamist vajalikuks sammuks," rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson tervituskõnes ettevõtjatele.

Simsoni sõnul oleks maksumäära tõstmine mõjutanud lisaks majutusasutustele ja turismiettevõtetele veel ka kaubandust ning teenindavat sektorit. Samas pani majandusminister ettevõtjatele südamele, et maksutõusu tühistamisest säästetud vahendid investeeritaks kvaliteedi parandamisse ja töötajate palgatõusu. „Senisest suuremad investeeringud just kvaliteedi tõstmiseks aitavad pakkuda paremat teenust, misläbi paraneb kogu sektori ja ka Eesti kui turismisihtkoha maine," lõpetas minister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela