Maaeluminister Tarmo Tamm

Nov 23

Uue valitsuskoalitsiooni otsusega hakatakse alates sellest aastast põllumeestele taas üleminekutoetusi maksma. Kokku makstakse üleminekutoetusteks sellel aastal põllumeestele 19,9 miljonit eurot ja kokkuleppe kohaselt makstakse üleminekutoetust maksimaalse lubatud määra ulatuses ka järgnevatel aastatel kuni 2020. aastani. Raskustes piima- ja sealihatootjatele makstakse sel kevadel erakorralise kohandamistoetusena välja 16,2 miljonit eurot kriisiabi, millest 79% piimakarjakasvatajatele ja 21% sealihatootjatele. Nende toetuste määrused on ministeeriumis ette valmistatud ja PRIA-l on valmisolek need võimalikult kiiresti välja maksta. Seoses kriisiga seakasvatussektoris on valitsuskoalitsioon leppinud kokku senise aretustoetuseks eraldatud summa suurendamises. Kokku on aretustoetuseks ette nähtud 4 miljonit eurot, millest hinnanguliselt 2,3 miljonit on kavandatud sigade aretustoetuseks.

Peame kasutama ära Eesti puhtast keskkonnast tulenevat konkurentsieelist, et arendada mahetoodete ja -teenuste eksporti, mis looks Eesti eri paigus uusi töökohti. Selleks on koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga kavas käivitada Eesti mahemajanduse tervikprogramm.

Ministeerium on käivitanud mitmeid meetmeid, et soodustada nii põllumajanduse, toidu- kui kalandussektoris ühistegevust ja aidata tõsta sektori töötlemisvõimekust. Veterinaar- ja Toiduamet töötab selle nimel, et võtta maha uutele turgudele sisenemist takistavaid ametkondlikke barjääre ja samas panustame ministeeriumi poolt Eesti toidu programmi raames läbi erinevate projektide meie kohaliku toidu tutvustamisele välisturgudel.

 

Tagasi

 
Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela