Peaminister Ratas: tugev ja ühtne Euroopa on iga eurooplase huvides

Mär 02

Peaminister Ratas kohtus Saksamaa välisministri Sigmar Gabrieliga, kellega arutati kahe riigi suhteid, julgeolekuküsimusi, olukorda Ukrainas, Euroopa Liidu tulevikku ning Eesti EL eesistumisega seonduvat. 

„Saksamaa on Eesti jaoks oluline liitlane nii Euroopa Liidus kui NATOs, kellega meil on palju ühiseid vaateid ja edukas koostöö väga erinevates eluvaldkondades,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Peaminister Ratas andis ülevaate Eesti rõõmudest ja muredest ning üheskoos tõdeti, et Saksamaa relvajõudude kohalolu Eestis ning meie regioonis tugevdab meie ühist kaitset ja Euroopa julgeolekut.

Julgeolekuteemade kõrval oli üheks peaminister Ratase ja Saksa välisministri tänase kohtumise peateemaks Euroopa Liidu tulevik. Mõlemad osapooled nentisid, et Euroopa vajab ühendamist erinevatel tasanditel – nii energia-, transpordi- kui digitaalvõrgustikus. „Sisepiirideta Euroopa oli meie põlvkonnale uskumatu saavutus, ent noored soovivad katkematut sidet, internetti ja e-teenuseid igal pool nagu kodus ja ei kujutagi ette ei sõda ega piire,” kommenteeris Gabriel. „Liikmesriikide soov hoida ühte ning pingutada ühise tuleviku nimel võimaldab meil leida lahendused nii tänastele julgeoleku- ja majandusprobleemidele kui ka tuleviku väljakutsetele, olgu see transatlantilise suhte hoidmine, üleilmastumine, kiire tehnoloogia areng või ebavõrdsus,” lisas Ratas.

Ratas tutvustas Saksa välisministrile ka Eesti prioriteete EL Nõukogu eesistumise ajaks. „Meie eesmärgiks avatud ja uuendusmeelne Euroopa, ühisturu ja turvalisuse küsimustega tegelemine. Samuti on Eesti jaoks väga oluline digitaalne Euroopa ja kõik, mis puudutab andmete vaba liikumist,” rääkis Ratas.

Viimastest arengutest Ukrainas rääkides rõhutas Ratas, et Euroopa ei tohi toimuvat unustada – ei Ukrainas, Gruusias ega Moldovas – ja peab hoidma ühtset positsiooni Venemaa santsioonide küsimuses. „Sõjaline eskalatsioon Ida-Ukrainas näitab, et kahetsusväärselt ei olda veel valmis konflikti rahumeelselt lahendama. Kuniks Venemaa ei täida Minski leppeid, ei saa me rääkida sanktsioonide leevendamisest,“ ütles peaminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela