Kompetentsikeskus peab saama abimeheks, mitte ärimeheks

Veebr 20

Keskerakonna fraktsiooni väljasõidul Võrumaale külastati täna puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskust Tsenter. Teadustööle ja ettevõtjatele keskendumise asemel tuleb keskusel muretseda aga oma eelarve pärast.

Väimelas asuvad kompetentsikeskust külastanud riigikogulane Valeri Korb oli Tsenterist positiivselt üllatanud ning tõdes, et Lõuna-Eesti ettevõtjatele on kompetentsikeskus innovatsiooniks hädavajalik. „Kui ettevõtjatel on kõrval keegi, kes suunab, aitab, julgustab ja õpetab, on see firmadele, piirkonnale ning kokkuvõttes kogu riigile väga vajalik,“ sõnas riigikogulane. Ta lisas, et just innovaatilised ideed on need, mis meie ettevõtjaid eksporditurgudel eristaks. „Et välismaa ettevõtetega konkureerida ei piisa ainult meie töökusest, vaid vaja on ka uuenduslikke ideid. Veendusin, et Tsenter neid puidutöötlejatele ka pakub,“ leidis Korb. 

Tema sõnul tuleb ministeeriumitel mõelda, kuidas kompetentsikeskuseid enam finantsiliselt toetada. Korbi hinnangul ei peaks kompetentsikeskus Exceli tabelis näpuga järge ajama tuluallikates, sest otsese rahalise kasu asemel on oluline ka kaudne kasu. Riigikogulase hinnangul on kompetentsikeskusel ka oluline roll noorte harimisel, et noorte silm tootvale tööle minekuks särama lööks. „3D-masinad, puidule kõrgekvaliteetsete piltide printimine ja muud tehnoloogilised võimalused võiksid noortele kindlasti huvi pakkuda. Elu on edasi läinud, ametid ja teadmised on muutunud ning ettevõtjadki peavad uuendustega kaasas käima, et konkureerida nii töötajate kui ka turgude pärast,“ selgitas Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela