Minister Korb paneb riigireformile taha viimaks kogu riigi

Veebr 15

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et kuigi riigireformi plaan on toores, võib juba praegu väita, et kasu ligi 1000 töökoha näol võib saada kogu riik. Sarapuu sõnas, et minister on käinud tutvustamas enda mõtteid ja kuigi konkreetseid otsuseid ja asukohti pole veel läbi töötatud, on võimalus, et Eestimaa peale jagatakse laiali ligi 1000 töökohta. „Riigiasutused oleksid kindlasti tulevase asukohaga mingil määral seotud ja erinevate ametite liigutamisel arvestataks piirkonna võimaluste ja soovidega,“ kinnitas Sarapuu.

Tema sõnul on avaliku sektori töökohad vajalikud maakonnakeskustes ja mujalgi juba seetõttu, et kadumas on maavalitsused. „Töökohti on vaja kogu Eestimaal ja see on riigi võimalus neid luua. Kahtlemata võidavad avaliku sektori tegevusest ka teised majandusharud,“ leidis riigikogulane. Ta sõnas, et maapiirkondi on pikema aja jooksul nõrgestatud ametkondade õhukesemaks viilimisega või nende kaotamisega ning on viimane aeg midagi vastu anda.

Tema sõnul jääks mingis ulatuses kaotajaks muidugi Tallinn, kuid pealinn saab hakkama. „Tallinna elanike arv on igal aastal kasvanud ja seda vägagi kiiresti, paraku eelkõige maapiirkondade arvelt. Kui suudame veidigi noori kodupaikadesse töökohtadega tagasi meelitada, pakkuda neile seal vajalikke teenuseid ja võimalust luua ning kasvatada peret, on see kokkuvõttes kasulik kogu riigile,“ rõhutas Sarapuu, kelle sõnul tuleb plaani hoolika läbimõtlemise ja analüüsimisega jätkata.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela