Urbo Vaarmann: transpordivõimaluste kadu näitab valitsuse olematut regionaalpoliitikat

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Urbo Vaarmann andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palole üle arupärimise, milles soovitakse vastuseid mai alguses Saare maavalitsuses tehtud otsusele, mille kohaselt hakkab käesoleva aasta 1. septembrist Saaremaal kehtima uus kord, kus väiksemate kohtade inimestel tuleb bussiga sõitmiseks eelnevalt helistada dispetšerile. Saadiku sõnul halvendavad taolised otsused maapiirkondades elavate inimeste niigi kehvi transpordivõimalusi veelgi.

„Eestil puudub korralik regionaalpoliitiline tulevikuplaan. Saaremaal vastuvõetud otsus, et buss tuleb teatud peatustesse vaid tellimise peale halvendab drastiliselt meie maainimeste transpordivõimalusi. Täna võetakse selline otsus vastu Saare maavalitsuses, homme juba kuskil mujal. Selliste otsustega suudame me peagi kogu maaelu välja suretada,“ sõnas Riigikogu keskkonnakomisjoni liige Urbo Vaarmann.

Vaarmann jätkas: „Miks peaks keegi üldse tahtma maale elama minna, kui me muudame selle võimalikult ebamugavaks. Maapiirkondades ei saa enam ammu kasutada eluks vajalikke teenuseid nagu postiteenus, sularaha kättesaadavus on olematu, maal puudub pood ja ammu on lahkunud ka viimane politseinik. Kaotades ka viimase transpordivõimaluse, lähevad ka inimesed.“

„Loodame, et Saare maavalitsuse otsus ei ole nakkav ning sellist bussiliinide jaotamist põhi- ja nõudeosaks ei võta ette veel mõni teine maavalitsus. Loodame, et ka ministeerium leiab, et sellised sammud on väärad ning asuvad astuma samme, mis sellised käigud keelaks,“ lõpetas saadik.

 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela